Aceasta e prima carte citita de la Tim Ferriss. Pot spune ca a adus noi viziuni in viata mea legate de cum lucrez, si cat de usor e sa ai propria afacere in aceste zile. Aici aveti ideile principale notate de mine:

via GIPHY

Banii sunt inmultiti in functie de numarul de arii pe care le ai in control in viata ta: ce faci, cand o faci, unde o faci, cu cine o faci.

Pentru cele mai importante lucrui, sincronizarea deobicei e de cacat. Astepti momentul potrivit sa renunti la job? Stelele nu se aliniaza mereu si nici semafoarele vietii nu sunt verzi toate in acelasi timp. Conditiile nu sunt perfecte poate in nici un moment. “Intr-o zi” e o boala care o sa duca visele tale in mormant cu tine. Daca e important pentru tine ce mai astepti, o faci si dupa cursul se corecteaza pe parcurs.

Sunt un om in varsta si cunosc multe probleme, dar multe din ele in mare parte nu s-au intamplat.

Omul rezonabil se adapteaza lumii, omul nerozenabil persista in a adapta lumea la el. Asadar progresul tine de omul nerezonabil.

E multa singuratate in varf. 99 % din oamenii din lume sunt convinsi ca ei nu sunt capabili de lucruri marete, asa ca tintesc catre mediocritate. Paradoxal poate fi usor sa faci $ 10,000,000 chiar mai usor decat a face 1,000,000. Totul tine de perceptie.

Intrebari pe care sa ti le pui “Ce imi doresc?” sau “Care e scopul meu?” sau “Ce ma face sa simt pasiune?”

Recent am fost intrebat daca as concedia un angajat care a facut o greseala ce costa compania $ 600,000. Nu, am replicat, tocmai ce am investit $ 600,000 sa il antrenez.

Daca e nevoie sa intri intr-un joc, sunt trei lucruri la care sa te gandesti inainte de a incepe: regulile, miza, timpul de renuntare.

Vrei sa stii formula succesului? E destul de simplu. Dubleaza rata ta de esesc.

Daca simti sa impartasesti: