Toamna a venit si la fel si studentii au venit in capitala. M-am bucurat zilele acestea sa vad atat de multe fete tinere pe strazi, plini de viata, dar m-am si intristat. De ce?

Pei e destul de simplu, pe cat de multi tineri am vazut pe atat de multe frici am vazut. Perioada aceasta si ma refer la intervalul de varsta 20 – 30 de ani nu e despre frica e despre a te duce dupa ea.

Nu e despre a te duce la un job si a termina facultatea e despre a descoperi la ce esti bun si ce iubesti sa faci. Sigur aici pot interveni multe argumente, usor de zis, ai mei au zis ca e nevoie sa ma duc la o facultate, sau poate ca tu ai mers singur crezand ca acesta e drumul bun. De acord poate fi, recomandarea mea ar fi sa va duceti la cursuri si de la alte facultati.

Maine fii student la medicina, la filosofie, la litere sau la orice ai fi vrut sa experimentezi. Nu o sa te opreasca nimeni sa intri la curs, profita de intervalul asta 20 – 30 de ani, nici macar trupul nu te da de gol.

Asa ca ce sa-i faci 3 ani + 2 daca bagi si un master inseamna 5 ani. Daca 5 ani te duci la facultate asta inseamna cu indulgenta¬† ( o secunda sa fac un calcul)….

via GIPHY

Asta inseamna 960 de zile de mers la facultate ( si am pus 4 zile pe saptamana…ca na ne mai si distram).¬† Sa zicem ca in medie stai 5 ore la facultate deci ajungem undeva la 4800 de ore, care la randul lor inseamna 200 de zile (200 de fucking zile !!)

Ce misto, ai 200 de zile in care te duci sa inveti lucruri si nu zic ca nu o sa o faci, dar acum ramane la tine daca ai incredere in acest sistem. Ce e clar pentru mine e ca daca 200 de zile te imprietenesti cu internetul (si cred ca va cunoasteti) cu usurinta poti deveni foarte bun la ceva, ba chiar indraznesc sa zic profesionist. Am zis si varianta asta ca na sa fie si la o alternativa la ce am declarat…

So pe scurt, e timpul tau, orice alegi cat timp tu functionezi si restul vor functiona. Si zic asta pentru ca a mers la mine…

Spor

Daca simti sa impartasesti: